Vulnerability scans zonder onduidelijkheden

Een vulnerability scan laten uitvoeren om veiligheidsrisico's in uw IT-omgeving snel op te sporen en op te lossen, zodat uw bedrijfsgegevens beschermd blijven.

Scroll naar beneden of klik hier voor meer informatie
Vulnerabillity scans

Wat is een Vulnerability Scan?

Een vulnerability scan (of kwetsbaarheidsscan) is een techniek die wordt gebruikt om beveiligingsproblemen te identificeren in een informatiesysteem, netwerk of webapplicatie. Het is een proactieve manier om potentiële bedreigingen op te sporen en te evalueren voordat ze worden uitgebuit door kwaadwillende aanvallers.
Een vulnerability scan is een belangrijk onderdeel van een efficiënt beveiligingsbeleid. Door regelmatig scans uit te voeren, kunnen organisaties hun netwerken en systemen beter beschermen tegen cyberaanvallen. Dit helpt bij het identificeren van kwetsbaarheden, het verminderen van cyberrisico's, het voldoen aan compliance eisen en het verbeteren van de algehele beveiliging.
 • Software vulnerabilities: Vulnerabilities in softwareprogramma's kunnen worden opgespoord door middel van een vulnerability scan. Dit kan bijvoorbeeld gaan om bekende fouten in een specifieke versie van een besturingssysteem of applicatie.
 • Hardware vulnerabilities: Ook hardware kan kwetsbaar zijn voor aanvallen. Een vulnerability scan kan bijvoorbeeld op zoek gaan naar fouten in routers of firewall-apparaten.
 • Cloud omgeving vulnerabilities: Vulnerabilities in cloud omgevingen, zoals Amazon Web Services of Microsoft Azure, kunnen ook worden opgespoord door middel van een vulnerability scan.
 • Netwerk vulnerabilities: Een vulnerability scan kan ook gericht zijn op het opsporen van problemen in een netwerk, zoals een gebrekkige configuratie van een router of firewall.
Er zijn verschillende manieren waarop een vulnerability scan kan worden uitgevoerd:
 • Automatische vulnerability scanning: Dit is een proces waarbij software automatisch het systeem, netwerk of web applicatie scant op bekende vulnerabilities.
 • Manuele vulnerability scanning: Dit is een proces waarbij een security professional handmatig het systeem, netwerk of web applicatie scant op bekende vulnerabilities.
 • Interne vulnerability scanning: Dit is een scan die binnen een organisatie plaatsvindt, zoals binnen een bedrijfsnetwerk.
 • Externe vulnerability scanning: Dit is een scan die vanuit een externe locatie plaatsvindt, zoals vanaf een extern netwerk.
 • Helpt bij het identificeren van kwetsbaarheden: Een vulnerability scan kan helpen om beveiligingsproblemen te identificeren die anders misschien niet zouden worden opgemerkt. Dit kan helpen om de algehele beveiliging te verbeteren.
 • Helpt bij het verminderen van cyberrisico's: Door kwetsbaarheden te identificeren en te verhelpen, kunnen organisaties hun risico op cyber aanvallen verminderen.
 • Helpt bij het voldoen aan compliance eisen: Veel industrieën hebben specifieke eisen voor informatiebeveiliging, zoals de regelgeving voor de gezondheidszorg NEN7510 of met de certificering van ISO27001. Een vulnerability scan kan helpen om te voldoen aan deze eisen.
 • Helpt bij het verbeteren van de algehele beveiliging: Een vulnerability scan is een belangrijk onderdeel van een efficiënt beveiligingsbeleid. Door regelmatig scans uit te voeren, kunnen organisaties hun netwerken en systemen beter beschermen tegen cyberaanvallen.
Een vulnerability scan uit laten voeren is een belangrijk onderdeel van een efficiënt beveiligingsbeleid. Het helpt bij het identificeren van kwetsbaarheden en het verminderen van cyberrisico's. Regelmatige scans zijn essentieel om de beveiliging van een organisatie te waarborgen. Hoewel er soms problemen kunnen ontstaan, zoals false positives of false negatives, kunnen deze worden verminderd door de scan configuratie en -parameters regelmatig te evalueren en te verbeteren.
Een vulnerability scan is slechts één onderdeel van een efficiënt beveiligingsbeleid. Het is belangrijk om ook andere maatregelen te implementeren, zoals het regelmatig updaten van software, het implementeren van firewalls en het opleiden van medewerkers over veiligheid. Bovendien, een vulnerability scan is slechts zo nuttig als de actie die wordt genomen naar aanleiding van de resultaten. Organisaties moeten ervoor zorgen dat ze de juiste actie ondernemen om kwetsbaarheden te verhelpen en hun algehele beveiliging te verbeteren.

CyberScore kan u helpen met het uitvoeren van een vulnerability scan, het uitvoeren van manuele, interne, externe, automatische scans, en het interpreteren van de resultaten en geven advies voor verbeteringen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we u kunnen helpen uw digitale beveiliging te verbeteren.

Cyberscore! De grondslag van krachtige cybersecurity